Hermanni Turkki on vuoden 2011 tammikuussa perustettu katuorkesteri, joka lanseeraa ahkerasti termiä Folkmelske. Yhtye soittaa suomenkielistä folkia energisen resuisella otteella ja mielenkiintoisilla instrumenteilla.

Katuorkesterien haasteena ovat usein kaupungin äänet. Hermanni Turkin kappaleet on tehty laulettavaksi kaduilla ja siksi yhtyeen äänimaailmaa hallitsevat tarinoiva ja teatraalinen soololaulu, voimakkaat yhteislaulut ja kirmailevat melodiariffit. 

Seitsenhenkisen orkesterin soitinvalikoimaan kuuluu mm. harmonikka, ukulele, läskibasso, klarinetti, mandoliini, cajon, perkussiokioski, melodika, huuliharput ja ksylofoni. 

Hermanni Turkki julkaisi debyyttialbuminsa keväällä 2012. Vuonna 2013 yhtye julkaisi EP:n Lihava Kuu ja 2015 helmikuussa toisen kokopitkän nimeltä Horisontin reunalta.

Hermanni Turkki on valittu City-lehden toimesta yhdeksi Helsingin parhaista asioista vuonna 2011. Kesällä 2012 yhtye soitti mm. Flow Festivalissa, Faces Etnofestivalissa, Art Goes Kapakassa ja Oulun musiikkivideofestivaaleilla. 2013 huippuhetkiä ovat Docventures -levyraadin voitto, erittäin hikinen keikka Kom-Ravintolassa ja EP:n julkaisu Arabian Katufestivaaleilla. 2014 hurahti uutta levyä tehdessä ja kiivaan keikailun merkeissä Korkeasaaresta Lost In Music -festareille.

Vuoden 2015 helmikuussa hermanniturkkilaiset julkaisivat toisen kokopitkän nimeltä Horisontin reunalta. Sen siivittämänä rosvolaumamme keikkailee ympäri Helsinkiä, Suomea ja hieman Eurooppaakin...

----

Joonatan Turkki - tarinointi, harmonikka, huuliharppu

Taneli Kainulainen - ukulele, melodika, huuliharppu, laulu

Topi Vanhatalo - cajon, laulu

Johan Östman - kitara, laulu

Heikki Turppo - mandoliini, klarinetti, laulu

Markus Kankkonen - kontrabasso, laulu

Tuukka Perhoniemi - perkussiot, laulu